twitter
@maxxresult
telefoon
(013) 850 94 70
Minder printen Minder papierverbruik

Lagere kosten

Hoewel informatie steeds minder vaak op papier wordt afgedrukt zorgt de steeds groeiende informatiestroom dat het totale printvolume stabiel blijft. Tegen een dalend zwart-wit volume staat een nog steeds stijgend kleurenvolume. Toch zijn er mogelijkheden om tot minder printen, minder papierverbruik en daarmee lagere kosten te komen.
Dit varieert van gebruik maken van de functionaliteit van een printer zoals dubbelzijdig afdrukken, scan to mail of software die ervoor zorgt dat enkel die documenten worden afgedrukt die daadwerkelijk worden gebruikt. Het opstellen van interne richtlijnen voor rationeel print en papierverbruik helpen uw werknemers.

Maakt u als organisatie ten volle gebruik van de mogelijkheden die er zijn om printvolumes te verminderen en te beheersen?

maxxresult

Digitaliseren van documenten

Een documentintensief werkproces vergaand digitaliseren zal niet alleen leiden tot minder papierverbruik maar juist ook tot een efficiƫnter en productiever werkproces. Hierbij valt te denken aan volledig gedigitaliseerd factuurproces, purchase to pay, digitale postkamer, workflow, digitale repro aansturing, digitale archivering, scannen naar CRM, EPD, Financiƫle pakketten.
Met welk proces gaat u starten? Wat zijn uw doelstellingen?
Vaak zijn met kleine stappen al grote resultaten te behalen. Quick wins binnen handbereik.

Duurzaam printen

Duurzamer printen en een duurzamer documentproces is goed mogelijk en met een paar eenvoudige stappen is al direct resultaat te halen.

  • Maakt u gebruik van recycled papier
  • Gebruikt u 70 grams papier in plaats van 80 grams
  • Kunnen de default instellingen nog duurzamer
  • Wat is uw visie op documentverwerking
  • Is printing on demand de standaard
  • Voldoet uw apparatuur aan energy-star voorwaarden
  • Kan het aantal apparaten worden verminderd

Dat duurzaamheid leidt tot directe kostenbesparing maakt het geheel nog interessanter.

maxxresult
maxxresult

Het Nieuwe Werken Flexplek concept
Bring your own Device

Flexibele werkplekken vraagt om een werkplek onafhankelijke printoplossing. Deze oplossing dient ervoor te zorgen dat er door gebruikers geen verkeerde printer kan worden gekozen, de afdrukken altijd beveiligd zijn, niet vermengd kan worden met printopdrachten van anderen en dient te voorkomen dat er documenten automatisch geprint worden en achterblijven op de printer omdat deze nooit worden opgehaald. Een volgende stap in Het Nieuwe Werken is het ondersteunen van Bring Your Own Device. Een logische stap gezien de steeds groeiende mobiliteit van mensen, het kunnen indelen van eigen tijd door gebruikers en de wens om met eigen vertrouwde apparatuur te kunnen werken.

Ga je als organisatie nog flink investeren in hardware zoals desktops en laptops bij het inrichten van werkplekken, leercentra of computerlokalen? Terwijl het gebruik van smartphones, tablets en notebooks exponentieel toeneemt. Ook het concept van Cloud Computing maakt het plaatsonafhankelijk werken alleen nog maar eenvoudiger. Welke invloed heeft Het Nieuwe Werken en Flexplekken op uw documentomgeving? Het beschikbaar hebben, delen van documenten en ook juist het printen van documenten.

Juiste invulling van afdrukfaciliteiten

Directe invloed op uw afdrukkosten en milieubelasting is het aantal apparaten binnen uw organisatie. In veel organisaties staat teveel apparatuur met een te lage bezettingsgraad. Het ontbreken van de juiste visie en een duidelijk afdrukbeleid zorgen ervoor dat aanvragen voor nieuwe printers worden gehonoreerd afhankelijk of er budget beschikbaar is of niet. Het optimaliseren van afdrukapparatuur zal zorgen voor minder persoonlijke printers en er zal meer gebruik gemaakt worden van centraal opgestelde multifunctionele printers. Dit heeft als direct resultaat lagere afdrukkosten en een directe afname van milieubelasting. Geen printers op het bureau en daarmee geen uitstoot van stoffen op de werkplek heeft het een positief effect op arbo omstandigheden, en centraal opgestelde multifunctionele printers zorgen voor het laten bewegen van de werknemer.
Minder apparaten maar meer functionaliteit. Substantieel lagere afdrukkosten maar aanzienlijk meer kwaliteit.
Uw winst zit in het juiste beleid, juiste afdrukfaciliteiten en de juiste dienstverlening van uw leverancier.

maxxresult